середу, 26 квітня 2023 р.

"Чорна спадщина Чорнобиля"

26 квітня – одна з найтрагічніших сторінок в історії нашого народу народу.День пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи проводиться щорічно 26 квітня на річницю трагедії.Пригадаємо що трапилось в Чорнобилі 37 років тому.

.Це день, коли Чорнобиль став відомий усьому людству. 26 квітня 1986 року − день, який став тією гранню, яка розділяє наше життя до і після….

26 квітня 1986-го року в Україні стався вибух на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції. Після вибуху та пожежі утворилася радіоактивна хмара, яка накрила не лише території сучасної України, Білорусі та Росії, але й території багатьох європейських країн – Швеції, Австрії, Норвегії, Німеччини, Фінляндії, Греції, Румунії, Словенії, Литви, Латвії.

За Міжнародною шкалою ядерних подій (INES) цю аварію класифікували за найвищим – сьомим рівнем небезпеки.

Чорнобиль… Нині це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам’ять, це наш нестерпний біль.

« Чорна спадщина Чорнобиля «саме під  такою назвою пройшла година –реквієм з учнями 9 –класу Олешницької ЗОШ  I-III ст. Доповненням до заходу була  книжкова виставка «Чорнобиль: мужність, самовідданість і високий професіоналізм» Діти переглядали історичні матеріали,  які передали усю біль та жахіття тієї катастрофи. Час невпинно йде вперед. Віддаляється чорна дата Чорнобиля, про яку з болем і сльозами згадуємо сьогодні. Але усіх об’єднує бажання, щоб більше ніколи й ніде у світі не повторилося подібне лихо.


 






Немає коментарів: