понеділок, 13 грудня 2021 р.

«Що таке булінг?»

 

Підтримуючи ініціативу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в бібліотеці-філії № 5 для учнів 10 класу Олешницької ЗОШ  провели інформаційну годину «Що таке булінг?».

 Лендєл Т.В. –соціальний педагог Олешницької ЗОШ І-ІІІ ст. розповіла про найбільш поширені різновиди цькування: психологічне і фізичне. Вони відрізняються за низкою ознак. До психологічних прикмет того, що дитина зазнає булінгу належать: відсутність у дитини друзів, страх ходити до школи, занижена самооцінка. Ознаками фізичного булінгу можуть бути зламані іграшки, зіпсовані особисті речі, брудна шкільна форма, синці. Через поширення ролі Інтернету і соціальних мереж з’явився новий вид цькування – кібербулінг. Один із його проявів – це надсилання погрозливих та образливих текстових повідомлень.Вона порадила , що не варто намагатися вирішити ситуацію самостійно. Краще звернутися до батьків, вчителів або дорослих, яким дитина довіряє . Школярі впродовж години  переглянули відеоролики. «Насильство:реалії сьогодення»,  «У чому причина насилля серед дітей». Учні з зацікавленістю обговорювали різні прояви булінгу та шляхи вирішення таких проблем, що змусило учнів задуматися над власною поведінкою та поведінкою товаришів .  

Бібліотекар  ЛЮБКА О.С. ознайомила учнів  з основними завданнями акції «16 днів проти насильства»- це привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії домашнього насильства та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ та громадських об’єднань задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини.