середу, 2 грудня 2020 р.

" Горять свічки в людських долонях"

     Щорічно, у четверту суботу листопада, в Україні вшановують пам'ять жертв голодоморів. Цьогоріч День пам'яті жертв голодоморів припадає на 28 листопада. У зв’язку із карантином усі масові заходи до Дня пам’яті жертв голодоморів скасовані. Цього дня із глибоким сумом згадуватимуть людей, життя яких забрав штучний голод, організований тоталітарним режимом.

    
    В бібліотеці оформлено виставку- перегляд «Дзвони гіркої пам’яті України» .  Усі бажаючі  28 листопада о 16.00 могли  долучитися до Всеукраїнської акції «Запали свічку» - згадати загиблих українців та запалити свічку на своєму підвіконні.



«Події, що змінили долю країни»

     


21 листопада ми відзначаємо День Гідності і Свободи. Цей день було започатковано у 2014 році з нагоди початку двох революцій. Готуючись до відзначення Дня Гідності та Свободи, в бібліотеці оформлена інформаційна полиця: « Революція Гідності – Майдан» На них представлено літописи очевидців подій, фотоальбоми, романи, оповідання, нариси, присвячені подіям в Україні початку ХХІ століття.

Видання з виставок розповідають про героїв і перебіг Революції Гідності, що пробудила в душі кожного українця потяг до свободи та волі, представлені книги, присвячені російсько-українському протистоянню на Сході України, долям звичайних українців, що опинилися в зоні бойових дій.