пʼятницю, 18 лютого 2022 р.

ВИСТАВКА ОДНІЄЇ КНИГИ

       БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №5 С.ОЛЕШНИК  ПРОПОНУЄ  КОРИСТУВАЧАМ :

                                   ВИСТАВКА ОДНІЄЇ  КНИГИ

         Тарас БЕРЕЗОВЕЦЬ «Анексія: острів Крим      Хроніки «гібридної війни».                                                                                                                                                                                                      

      Тарас БЕРЕЗОВЕЦЬ    розповідає про факти, емоції, смисли і пам'ять людей, яким важливо знати і відчувати, що у них є Небо і Земля, є їхня рідна Батьківщина .    Він підкреслив, що одна з цілей написання книги полягає у тому, щоби покарати всіх, хто був причетний до анексії півострова .  У книзі аналізуються механізми та технології т. зв. «гібридної війни», розв’язаної військами Російської Федерації («зеленими чоловічками») на території АР Крим. Окремо досліджується розвідувальна та інформаційно-пропагандистська операція російських спецслужб, яка дозволила підготувати анексію Криму, починаючи з 1991 року. Твір містить велику кількість документів та фото, які є доказами злочинного характеру окупації півострова. Книга у хронологічному порядку охоплює період з 18 лютого 2014 року – початку масових розстрілів на Майдані Незалежності за участі російських спецслужб – і закінчуючи 18 березня 2014, коли Крим і Севастополь було офіційно анексовано та включено до переліку суб'єктів Російської Федерації. «Анексія: острів Крим» містить ексклюзивні свідчення, надані спеціально для цієї книги українськими, російськими і міжнародними політиками та військовими, експертами, журналістами, активістами, які стали очевидцями окупації.  За словами Тараса Березовця, свої відомості про анексію дали більше 40 осіб Книга розрахована на широке коло читачів.                                                                                                         

 Тарас БЕРЕЗОВЕЦЬ - відомий український політичний експерт, директор компанії Berta Communications. Народився 1975 року у Керчі, кримчанин у шостому поколінні. У 1997 році закінчив Інститут журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. 2003 р. здобув освіту у Royal College of Defence Studies у Лондоні. У 2004 р. отримав ступінь магістра міжнародних відносин у King’s College London за темою «військова пропаганда»

Тарас Березовець – один з найвідоміших українських політконсультантів, який тривалий час працює з топ-політиками України. З перших днів анексії Криму зайнявся боротьбою з кремлівською пропагандистською машиною, організовуючи наукові заходи в Україні та за кордоном. У грудні 2014 року створив і очолив громадську організацію Фонд Національних Стратегій та заснував проект Free Crimea -  інформаційний центр спротиву російській окупації Криму. В рамках цієї діяльності був підготовлений перший аналітичний звіт про ситуацію з правами людини «Чорна книга окупації Криму». Проект Free Crimea був презентований у Європарламенті та Державному департаменті США. У грудні 2015 року Тарас Березовець став співзасновником Бюро протидії гібридній війні.

середу, 16 лютого 2022 р.

«Афганістаном зранена душа»

 


15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та виведення радянських військ з Афганістану.               В цій кривавій війні самовідданість, мужність і героїзм виявили українці .  Багато з них не повернулося до родин, до коханих  .Щорічно український народ віддає глибоку шану усім без винятку солдатам і офіцерам, , яким судилося пройти вогняне горнило бойових дій в Республіці Афганістан та інших «гарячих» точках планети.Куди б не закидала доля наших земляків, яким довелося брати участь у миротворчих операціях, вони завжди чесно й сумлінно виконували військову присягу.  Вони як ніхто знають справжню ціну війни і миру. І як ніхто вміють дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь. Вони є яскравим прикладом для наслідування молодому поколінню, взірцем служіння народу та державі у наші дні. 

 З Олешника у Афганістан було призвано  13 юнаків . У приміщенні Олешницької ЗОШ І-ІІІ встановлена меморіальна дошка  на честь воїна- афганця.Попович М.М . який загинув в Афганістані в 1985 році.

Відео-ролик «Олешник. Аганістан»можете переглянути на блозі  Олешницька сільська бібліотека.

В глибокій шанобі схиляємо голову перед пам’яттю тих, хто загинув.  З вдячністю звертаємось до тих,  хто живе поряд з нами.

Від усього серця бажаємо  вам і вашим родинам здоров’я, родинного затишку та благополуччя, впевненості в завтрашньому дні, щастя, миру і добра.