четвер, 18 червня 2020 р.

Виноградів - моє місто


Ця книжка – перша спроба написати повну й обширну історію міста Виногорадова. Написана вона у формі історично-краєзнавчих нарисів. Автор поставив перед собою мету – по-новому подивитися на все, що відбувається у Виноградові за багато віків, і кінець кінцем позбутися міфів, які вбивалися у наші голови. В той же час він не мав на меті переписати історію, а лише подати інформацію по- чесному. Особливо це стосується висвітлення подій ХХ століття, які були надзвичайно різноманітними у зв’язку з частою зміною державних устроїв.
         Автор наводить маловідомі факти,знайдені в архівах,історичній і мемуарній літературі, повідані ще живими учасниками тих подій. Тут також описана участь у всіх відомих війнах солдатів різних національностей, мобілізованих із Виноградова.
         До того ж автор не тільки заглянув у минуле, але й показав Виноградів таким, яким він є сьогодні. Численні фото ілюстрації, частина з яких публікується в перше, роблять книжку цікавішою.
Становить інтерес для істориків, краєзнавців, студентів, учнів, усіх, кому небайдужа історія і сучасність рідного краю,в в першу чергу, корінних виноградів чан.




середу, 17 червня 2020 р.

дитячий майданчик


  
       Олешницькою сільською радою, за підтримки Т з ОВ «Агро-Лучки», навпроти адмінбудівлі проводяться будівельні роботи по встановленню дитячого майданчика.