понеділок, 6 грудня 2021 р.

«Милосердними маємо бути заради всього живого»

 

  


     Щороку 3 грудня у Міжнародний день інвалідів ми  ще раз переосмислюємо все, що зроблено на підтримку людей з особливими потребами. Проведення Міжнародного дня людей з інвалідністю спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя.

       В Україні проведення цього дня встановлене Указом Президента, починаючи з 1993 року.

      Наша держава взяла на себе і виконує конкретні зобов’язання щодо матеріального забезпечення інвалідів, створення для них необхідних правових, соціально-побутових умов життя, надала ряд пільг, конституційно гарантувала рівні з іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства.

В Україні на сьогодні діють закони «Про основи соціальної захищеності інвалідів», «Про реабілітацію інвалідів України», відповідні укази Президента та постанови Кабінету міністрів, Національна програма професійної реабілітації та зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями.

    У різних життєвих ситуаціях треба завжди бути гідною людиною, ніколи не втрачати людяності. Теперішнє суспільство дуже жорстоке, тому саме милосердя та увага допоможуть спростити життя людей з обмеженими можливостями.

     .Бібліотекарі бібліотеки-філії №5 с.Олешник є частими гостями у будинку Марушка Йолани Степанівни .Вона багато читає літератури яку їй приносимо.обговорюємо прочитане. Допомогли оформити одноразову матеріальну допомогу на покращення соціально-побутових умов життя.





"Вогонь скорботи палає в серці"

 

День пам'яті голодомору. У бібліотеці- філії села Олешник, відбулася презентація книжкової виставки "Вогонь скорботи палає в серці".