четвер, 5 жовтня 2023 р.

«За честь, за волю, за українську долю»

 

З нагоди відзначення Дня захисників та захисниць України у бібліотеці
 с. Олешник проведено  урок мужності «За честь, за волю, за українську долю». До уваги користувачів бібліотеки представлена   книжкова виставка  «Вічна пам'ять героям України».

День захисника України з самої своєї основи став великим об'єднуючим

святом для усіх. Відмічаючи це свято, віддаємо данину пошани і вдячності тим, хто мужньо захищав рідну землю від загарбників у минулому, хто захищає нашу неньку Україну сьогодні 232 наших односельчан боронить Україну від рашистів. Дякую ВАМ і ВАШИМ сім'ям, низько схиляю голову перед ВАШИМИ батьками за виховання мужніх СИНІВ та ДОЧОК. ПАМ’ЯТАЄМО тих, хто загинув, ДЯКУЄМО тим, хто наразі боронить кордони України та оберігає наш спокій! Серед запрошених присутні : вдова та донька Біланчук Василя Героя України ,вдова -Героя України Густа Івана  ,мама –Героя України Свищо  Степана ,військовослужбовці .

Говорили про те, що захисниками України є не лише військовослужбовці, а й усі громадяни, які своєю сумлінною професійною і громадською діяльністю забезпечують економічний, гуманітарний, освітній й інформаційний захист держави. Активного розвитку набув волонтерський рух, до якого залучилися чимало українців як у межах нашої країни, так і за кордоном. Нерідко ціною власного життя вони допомагають українській армії, доставляючи до місця призначення технічне оснащення, харчі, теплі речі, амуніцію, ліки. Серед гостей  депутат Виноградівської міської ради , підприємець,  Керечан О.О. який  з початку повномасштабного вторгнення долучився  до «Рух підтримки закарпатських військових - м. Виноградів» .

 Присутні в залі прослухали  про нелегкий шлях України до свободи та незалежності, про захисників, які боролися за нашу державу та віддали за неї життя, хто захищає нашу землю на Сході від загарбників. Подивилися  відео –ролики, презентації. Захід проведено спільно з Олешницькою ДШМ,Будинком культури.