середа, 16 лютого 2022 р.

«Афганістаном зранена душа»

 


15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та виведення радянських військ з Афганістану.               В цій кривавій війні самовідданість, мужність і героїзм виявили українці .  Багато з них не повернулося до родин, до коханих  .Щорічно український народ віддає глибоку шану усім без винятку солдатам і офіцерам, , яким судилося пройти вогняне горнило бойових дій в Республіці Афганістан та інших «гарячих» точках планети.Куди б не закидала доля наших земляків, яким довелося брати участь у миротворчих операціях, вони завжди чесно й сумлінно виконували військову присягу.  Вони як ніхто знають справжню ціну війни і миру. І як ніхто вміють дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь. Вони є яскравим прикладом для наслідування молодому поколінню, взірцем служіння народу та державі у наші дні. 

 З Олешника у Афганістан було призвано  13 юнаків . У приміщенні Олешницької ЗОШ І-ІІІ встановлена меморіальна дошка  на честь воїна- афганця.Попович М.М . який загинув в Афганістані в 1985 році.

Відео-ролик «Олешник. Аганістан»можете переглянути на блозі  Олешницька сільська бібліотека.

В глибокій шанобі схиляємо голову перед пам’яттю тих, хто загинув.  З вдячністю звертаємось до тих,  хто живе поряд з нами.

Від усього серця бажаємо  вам і вашим родинам здоров’я, родинного затишку та благополуччя, впевненості в завтрашньому дні, щастя, миру і добра.

Немає коментарів: